ΝΙΚΗΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ

 Επαγγελματική Εμπειρία
 Από το 1989 εως σήμερα εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας στους τομείς των ηλεκτρονικών και του λογισμικού, στο χώρο των καταναλωτικών προϊόντων καθώς και της βιομηχανίας.
  Είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης.

 1999-Σήμερα:
 Η επιχείρηση "EDY electronics" παρέχει τις υπηρεσίες της στους τομείς των ηλεκτρονικών και της πληροφορικής. Συνεργάζεται με δεκάδες επιχειρήσεις του κατασκευαστικού χώρου, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη και παραγωγή τεχνολογικά εξελιγμένων προϊόντων.

 1999:
 Ίδρυση της επιχείρησης "Νικήτογλου Νικόλαος, Έρευνα Ηλεκτρισμού & Πληροφορικής" με διακριτικό τίτλο "EDY electronics".

 1995:
 'Ιδρυση, σε συνεργασία με τον Κώστα Αντωνιάδη, της εταιρίας "Αντωνιάδης Κων/νος, Νικήτογλου Νικόλαος Ο.Ε." με διακριτικό τίτλο "EDY ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ" και αντικείμενο την "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ".

 1991-1995:
 
Σχεδιασμός και κατασκευή ψηφιακών και αναλογικών συστημάτων που εγκαταστάθηκαν σε βιομηχανικές/βιοτεχνικές μονάδες μέτρησης / κοπής  ξύλων και μαρμάρων, μεταξοτυπίας σε υφάσματα, παραγωγής οικοδομικών κονιαμάτων, ζύγισης, αυτόματης συσκευασίας κ.τ.λ.
 Στο ίδιο
διάστημα αναλάμβανε επίσης επισκευές και βελτιώσεις σε μηχανήματα ήχου (κονσόλες ηχοληψίας, ενισχυτές, ηλεκτρικές κιθάρες, εφφέ κ.τ.λ.), συνεργαζόμενος με επιχειρήσεις του επαγγελματικού ήχου, και ιδιαίτερα με τον Στέλιο Τσέλιο.

 1991:
 Ορισμός του διακριτικού τίτλου "EDY" στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, μετατροπή αντικειμένου επιχείρησης σε "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ / ΜΕΛΕΤΕΣ".

 1989-1991:
 Συνεργασία με την εταιρία "Intellectron, βιομηχανικές εφαρμογές πληροφορικής" στην ανάπτυξη "Programmable Logic Controller" και άλλων αναλογικών και υβριδικών συσκευών, στούς τομείς σχεδιασμού / κατασκευής / συγγραφής λογισμικού / δοκιμής πρωτοτύπων.
 Συμμετοχή στό σχεδιασμό βιομηχανικού plotter για την εταιρία "KRONOS s.a.", στην κατασκευή, συναρμολόγηση και συγγραφή του λογισμικού ελέγχου σε Η/Υ και PLC.

 1989:
 Έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας: "Ν.Νικήτογλου, Ηλεκτρονικός"

 Σπουδές 
 1986 - 1989: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων/Αυτοματιστών.
 Πτυχιακή εργασία: "Σχεδίαση/Κατασκευή Συστήματος Ελέγχου Συνθηκών Θερμοκηπίου με P.C.".
 Πρακτική άσκηση
στην "Intellectron, βιομηχανικές εφαρμογές πληροφορικής".

 1982-1984: Τεχνικά Λύκεια "Ευκλείδης" & Σ.Σταθμού, ειδικότητα Ηλεκτρονικός.

 Ξένες Γλώσσες
 Αγγλικά: Πολύ καλά.
 Γερμανικά: Βασική εκπαίδευση σε γερμανικό σχολείο μέχρι το 1978, πτυχίο "Ober
stufe" από το Goethe Institut.

 Προσωπικές πληροφορίες
 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος
 Εθνικότητα: Ελληνική
 Ημερομηνία γέννησης: 1968

 niko_nikitoglou_2.jpg

 

 

 Η επαφή του με τα ηλεκτρονικά ξεκίνησε με αφορμή τους πειρατικούς σταθμούς που υπήρχαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του 80. Στο διάστημα 1984-1991 είχε κατασκευάσει περίπου 50 σταθμούς FM στην Θεσσαλονίκη, ενώ λειτουργούσε και τον δικό του, "Ράδιο EDY στους 104", παίζοντας ελληνική και ξένη ποπ/ροκ μουσική.
 
Η πρώτη του επαφή με τον προγραμματισμό ήταν το 1984 με έναν οικιακό υπολογιστή "Commodore16".